Visszavágni idegenben - előzetes

2020 jan 25
1586 Megtekintés
Visszavágni idegenben - előzetes
Vasárnap a horvát RK Podravka vendégeként kezdjük meg az EHF-kupa csoportkörének visszavágóit. A kaproncai összecsapás nem csak a csoportelsőség, de a továbbjutás szempontjából is kulcsfontossággal bír.

Helyzetkép

Egy hete vasárnap hazai pályán nem sikerült az RK Podravka legyőzése, így ha a csoportelsőségre törekszünk, akkor most elengedhetetlen az idegenbeli siker. Ezt a mérföldkövet viszont biztosan Nerea Pena nélkül kell megtennünk. Játékmesterünk a Győr elleni bajnoki rangadó második félidejében sérült meg, a diagnózis után azonban némileg fellélegezhettünk. Szerdán a Győr ellen klubtörténelmi sikert értünk el, és tovább vittük győzelmi sorozatunkat, de sok idő nem volt az ünneplésre, hiszen az RK Podravka elleni EHF-kupa mérkőzés is nagy téttel bír. Ahogyan a győzelemnek, úgy egy esetleges vereségnek is nagy jelentősége lehet, teljesen más rangot és tétet adhat a Köbenhavn elleni idegenbeli összecsapásnak. Féltávnál még nagyon sok forgatókönyv lehetséges, de bízzunk benne, hogy a vasárnapi dudaszó után nem a számolgatáson lesz a hangsúly.  

A csapat vasárnap délelőtt busszal indul Kaproncára, mely mindössze 160 kilométerre található Siófoktól. A hírek szerint a 2000 fő befogadására alkalmas Sportska dvorana Gimnazije Fran Galovićban minden jegy elkelt, nem csak a hazai, de a vendég szektorba is. A mérkőzést élőben közvetíti a Sport TV.

Röviden az odavágóról

A felek siófoki összecsapása két roppant ellentétes félidőt hozott. Az első felvonásban végig magabiztosan és lendületesen kézilabdáztunk, a szünetben 18:14-re vezettünk, és semmi sem utalt arra, amit a szünet után láttunk. Az RK Podravka növelte a tempót, és gyors gólokat szerezve előbb egyenlített, majd fordított. A két beállós játékkal sikerült visszajönnünk, és a hajrában több góllal is vezettünk, de rontott lövéseinket kihasználták a vendégek, akik végül Aneta Benko találatával az utolsó támadásából egyenlítettek, és pontot szereztek. A mérkőzés összefoglalójáért KATT!

Az RK Podravka is játszott hétközi bajnoki mérkőzést, Nenad Smiljanec csapata könnyed 37:27-es győzelmet aratott a Bjelovar otthonában. ​

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): Egy nagyon szép és maradandó élménnyel gazdagodtunk szerda este, de most ezt félre kell tenni, és az előttünk álló feladatra kell koncentrálni. Sajnos Nerea Pena kidőlt, de a többiek egészségesek és a rendelkezésemre állnak. Ha megnézzük a két csapat első mérkőzését, akkor azt mondhatjuk, hogy az RK Podravka bebizonyította, hogy egy komoly nívóval bíró BL-csapat. Úgy gondolom, hogy hazai környezetben még motiváltabbak lesznek, és nagy önbizalommal fognak kézilabdázni. Tanulnunk kell az első mérkőzés hibáiból, ahol a legnagyobb problémát az okozta, hogy pillanatok alatt átrohantak rajtunk. Nem tudtuk megoldani az egy az egy elleni védekezést, illetve a távolságot sem tudtuk tartani.  Biztosra veszem, hogy egy nagyon jó színvonalú mérkőzés előtt állunk. Minden vendég jegy elkelt, idegenben is otthon leszünk!